Magyarországon egykoron nagy mennyiségben állítottak elő kézzel készült cementlapokat és mozaiklapokat. Ezek a polgári lakások szobáit, gangjait, illetve közintézmények padlóit díszítették.

A florális és geometriai mintákkal díszített lapok mára igencsak felértékelődtek, hiszen a számuk véges. Bontások során még lehet velük találkozni, és jó esetben egy alapos és szakszerű tisztítás után újra hasznosíthatjuk őket egy új környezetben.

Az AC Design a különleges új gyártású lapjai mellett ezekből az antik, vagyis több mint 100 éves lapokból is állandó választékot tart. Ezekre a szinte muzeális értékű kuriózumokra különleges burkolatokra úgy kell tekintenünk, mint a múlt egy darabjára, amit meg kell mentenünk, és a legjobban ezt úgy tehetjük, ha új funkciót adva neki a lakásunkat vagy a nyaralónkat díszítjük velük. Lapjainknak köszönhetően számos nyaraló újult meg a Balaton-felvidéken a Tisza-tó és a Velencei-tó környékén.

Hogyan válasszunk antik cementlapot?

Akkor is ha mi magunk, vagy a lakberendezőnk tervezi az otthonunkat figyelembe kell vennünk, hogy ezek a burkolatok nem állnak rendelkezésre nagy mennyiségben. Így olyan, kisebb felületeket kell találnunk ahová ekkora mennyiséget is betervezhetünk. Az AC Design oldalán naprakészen nyomon követhetjük, hogy hány darab van még egy adott lapból, ez nagyban megkönnyíti a tervezést is.

Népszerű felhasználási mód a patchwork, amikor azonos méretű, de eltérő mintájú lapokat használunk vegyesen. Ilyenkor előre meg is tervezhetjük a mintánkat, akár ki rakhatjuk a bemutatóudvaron. Így érhetünk el az otthonunkban is vidám mediterrán stílust. Természetesen egyféléből is készülhet a burkolat, ebben az esetben pontos felmérésre van szükségünk tervezéskor.

Hová kerüljenek az antik cementlapok?

Kisebb mennyiség esetén is szóba jöhet a konyhapult feletti falszakasz burkolása. Használhatjuk őket előszobába, zuhanyzók kiegészítő burkolataként. Mosdók, illetve kézmosók köré és mellékhelyiségekben. Borospincékbe, kávézókba, éttermekbe és lépcsők előlapjaiként is. Kiváló választás kandalló elé parázsfogónak, vagy a teraszon és kertben is a grillező, vagy a fedett terasz környékén. Mivel az AC Designban eredeti bélyeges tégla is kapható, együttes alkalmazásukkal egyedi hatást érhetünk el.

Látogass el az AC Designba, ismerd meg ezeket a különleges lapokat, amiket kedvező áron tudsz megvásárolni. Kövesd nyomon az aktuális készletet is! www.acdesign.hu

Aktuális raktárkészlet