Az építészetben az utóbbi évtizedekben egyre gyakoribbak a látszódó betonfelületek. Ez a trend magával hozta azt a változást, hogy a belső tereket is kezdett eluralkodni ez az irányzat. Tulajdonképpen a beton alapanyagait tekintve természetes anyagokból készül. Érdekessége, hogy sosincs két egyforma végeredmény. Ha az anyag megszilárdult, mindig más foltossággal, felületi egyenetlenséggel, szemcsékkel és apró lyukakkal fog megszáradni. Ez az egyediség és nyersesség az amiben szépséget lehet találni. Bár tudjuk, hogy a betondesign sokakat megoszt, ridegnek tartják és a legkevésbé sem otthonosnak. Mi most pont ezt az egyediséget szeretnénk körbejárni és azoknak is kedvet csinálni, akik eddig óckodtak a használatától.

Beton hatású falburkolat

A beltérben használatos hidegburkolatok világába is betört a beton hatás. Ez szinte megjósolható volt. Ennek az új lakbe rendezési trendek is kedveztek, a vintage és az ipari stílus előretörése, hiszen ezekkel szinte együtt élnek ezek a lapok. Padlólapok és falburkolatok esetén a beton hatás azt jelentik, hogy a gres, vagy kőporcelán alapanyagra kerül a betonosságra megszólalásig hasonló minta. Egy valódi beton felület idővel változhat, apró repedések jelenhetnek meg rajta, változhat a színe, vagy könnyen beszennyeződhet. Ez ezeknél a lapoknál elképzelhetetlen.

Színek és formák

Az AC Design a cementlap választéka mellett egyedi válogatáson keresztül kínál egy szortimentet beton hatású burkolatokból is. A színek nem terjednek ki kizárólag a szürke színre. A betonos foltosság, a karcos, plasztikus felület homokszínű, sárgás, barnás árnyalatokban is kapható. Találunk még rozsdafoltos, illetve olyan változatot is ahol a zsaluzódeszkák lenyomata is visszaköszön.

Világos beton hatású burkolat

A méretválaszték is igen gazdag. De ez sem véletlen. Vannak például olyan beltéri mintás padlólapjaink, amikhez kiegészítő egyszínű beton hatású lapok is társíthatók. Önálló felhasználás esetén a helyiség méreteihez érdemes igazítanunk a lap formátumát. Az utóbbi időkben egyre nőnek a padlólapok is, nem ritka az 1×1 méteres kialakítás sem. Az AC Designban a legjellemzőbb méretek a 45×45 cm, a 60×60 cm, a 45×90 cm és a 30×60 cm. A lapok jellemzően fagyálló tulajdonsággal is bírnak, ami garancia arra, hogy beltéri felhasználás esetén is egy erős és strapabíró burkolatunk lesz.

Világos beton hatású burkolat

Felhasználási lehetőségek

Mivel a lapjaink egy része retifikált, ezért kis fugatávolsággal is rakhatók. Ha egységes kialakításban gondolkodunk, akkor a nappali burkolata akár a teraszon is folytatódhat, ezzel optikailag is növelhetjük a teret. A beton hatással ma már falak is találkozunk a belsőépítészetben.

Szürke beton hatású lap

Az 1cm vastag lapok nem jelentenek akkora, súlyt ami problémát jelenthetne. Itt jellegzetesebb a 45×90-es vagy a 30×60-as lapok fekvő formában való alkalmazása. Ezek a lapok összességükben homogén hatást keltenek, így a lakásdekorációban és a lakberendezésben is egy alkalmazkodó háttérrel számolhatunk. Kapható csúszásmentes változat is, ez a tulajdonság a fürdőszobában és a konyhában, esetleg az előszobában jöhet jól.

Barna beton hatású lap

Fontos tudni, hogy az AC Design logisztikai központjában nagy mennyiséget tart raktárkészleten beton hatású burkolatból. A weboldalunk aktuális nyilvántartásában lehet tájékozódni a pillanatnyi készletről. Ismerd meg bemutatótermünkben a legszebb árnyalatokat és felületeket, azt gondoljuk megtalálod a benne rejlő lehetőségeket a Te otthonodban is. Még több beton hatású burkolatért kattints erre a linkre!

Aktuális raktárkészlet