Úgy érzi, jó tenne egy kis környezetváltozás? Ne válasszon új lakást, elég csupán újragondolnia otthonát!

Miért választaná a költözés személytelenségét és örökölné meg más otthonát, amikor minden lehetősége adott, hogy saját ízlésének megfelelően alakítsa ki életterét? Fejezze ki Önmagát, csillantsa meg személyiségét!

 

 

Mindenekelőtt érdemes felmérnie, hogy honnan érkezik a fény a felújítandó helyiségbe, milyen a fekvése égtájak szerint, hiszen egy déli fekvésű konyha egészen más hangulatú, mint egy árnyékos északi szoba.
Az egyhangú fa-, kő- és márványhatású alapanyagoknál szofisztikáltabb, egyedibb megjelenésre vágyik? Teljesen igaza van! A mai technológia a csempék világában a bőség zavarát generálta. A válogatás legmeghatározóbb szempontja ma már a következő: mi alapján válasszuk ki az egymáshoz passzoló felületeket? Adunk most Önnek pár tippet, hogyan válogasson össze kicsit merészebb kombinációkat, mint amilyen a klasszikus fehér színvilág.

Kisebb helyiség burkolása esetén érdemes olyan, egymással harmonizáló színeket választania a falra és a padlóra, amelyek egymást kiemelve tágítják a teret. Nota bene, a járólapok vagy fali csempék mintázatának is szenteljünk külön figyelmet, így könnyen elkerülhetjük, hogy egyhangú, barátságtalan legyen a helyiség miliője.
Ha azonban nagyobb tér áll rendelkezésre, játszva meleg és komfortos érzetűvé alakíthatja az adott helyiséget olyan egyszerű fogásokkal, mint például egy merész kék színvilág házasítása egy természetes, fahatású járólappal. Kis helyiség esetén ajánljuk, hogy a falra helyezett csempék
mintázatával igyekezzen némi életet vinni a szoba megjelenésébe.

 

 

 

A színskála két végpontján elhelyezkedő, nagyon eltérő színeket csak módjával alkalmazza egy helyiségben. Ehelyett sokkal egységesebb képet nyerhet, ha szinte látható átmenet nélkül illeszt össze egymással harmonizáló színeket. Az adott szoba berendezési tárgyai és bútorai hangsúlyozhatják a választott csempe vagy járólap jellegzetességeit: a megfelelő darabok összeválogatása igazi kalandnak bizonyulhat! Semmi sem mutat annál egyhangúbban, mint amikor a falra és a padlóra ugyanazt a burkolatot szánjuk, egyedül a kő hatású lapok esetén működőképes ez az elképzelés, ám sokkal látványosabb inkább kombinálni a méreteket, színeket és mintázatokat.

 

A különböző burkolatpárok kialakításakor hasznos praktikának számít, ha azonos fúgát használunk. Egy semlegesebb színű, például halványszürke anyag alkalmazása egységet, harmóniát teremthet a fal és a padló eltérő burkolatai között.

 

Aktuális raktárkészlet