Cikkünkben egy újabb felhasználási tippet szeretnénk adni, ami saját kalkulációnk szerint meglepő eredményt hozott. A lakásfelújítási munkálatok büdzséjében jelentős tételt tesz ki a mesterek munkadíja. Sokan tapasztaljuk azt, hogy jelentősen megnövekedett a szobafestések díjai. Éppen ezért kell átgondolnunk, hogy milyen költségcsökkentő és egyben praktikus megoldást találjunk ki a nagy felületeket jelentő folyosók és közlekedők hosszú távú rendbetételére.

A sima falak és a tapéta hátránya

Lakásunkban vagy családi házunkban a közlekedők kötik össze a helyiségeket. Ez ezt jelenti, hogy minden családtagunk napi szinten használja ezeket a tereket. Ezek a legforgalmasabb területek, ahol a falak idővel kopnak, koszolódnak, megsérülnek, így a legtöbbször egy újabb festésen vagy tapétázáson gondolkodunk. Sokszor azért kell egy egy teljes közlekedőt vagy folyosót kifesteni mert csak az alsó harmada lett foltos, szennyeződött. Pontosan ezt a területet védi meg a falburkolat. A tapéta csak elsőre tűnik jó ötletnek, hiszen egy mintás változat is csak elfedi a gondot, a tisztán tartása szintén nehézkes és folyékony tisztítószerekkel szinte lehetetlen tisztán tartani. A falburkolatok használata nem új keletű számos országban vannak hagyományai. Még itthon is elterjedtek a lambériák, amik bár nem túl igényesen de ezt a feladatot hivatottak betölteni. Idővel a lambériák is eltűntek és maradtak a csupasz falak. Pedig egy szép falburkolat nem luxus! Sőt emeli a helyiség nívóját, komfortját nem csak a lakásunkban de vendéglátóhelyeken is.

A megoldás egy tartós falburkolat lehet

Visszatérve a számításainkra összevetettük a burkolók burkolási díjait a szobafestők aktuális díjaival és arra az eredményre jutottunk, hogy jobban megéri a közlekedőkben egy esztétikus falburkolatot felhelyezni, ami sok éven át védeni fogja a falat. Házépítéskor is érdemes előre betervezni ezt a változatot, így csökkennek a vakolási, simítási költségek. Arról se feledkezzünk meg, hogy egy burkolt magasság felett később már jelentősen csökken az a felület ahol már csak egy tisztasági festést kell végezünk. Ezt akár saját erőből is sokkal könnyebben elvégezhetjük. Tartós megoldás amit nem fogunk megbánni.

Milyen burkolat kerüljön a közlekedőbe?

Az AC Design egyik fő tevékenysége a falburkolatok, falicsempék forgalmazása. Ha a nagyobb felület miatt visszafogottabb stílust szeretnénk alkalmazni, akkor válasszuk a metró csempét, a loft csempét, illetve szintén a metró csempe formavilágához hasonló zellige csempét. Érdemes a falakon 90-120 cm magasságban alkalmazni őket. A felületük erős, tartós, esztétikus és a por, valamint a baktériumok, vírusok eltávolítása is sokkal egyszerűbb egy burkolt falról. Érdemes a falicsempék esetében is egy szegélyelemmel zárni a sort, ami egységes hatást kelt, nem kell műanyag, vagy alumínium elemekkel elrontani az összképet. Ha mintás lapokat keresünk akkor, érdemes a cementlap mintás változatokat keresnünk. Egy nehezen dekorálható közlekedőnek garantáltan egyedi karaktert fog adni. A fahatású padlólapok ma már sok esetben láthatók falon és nem csak vendéglétó helyiségben. Ott felismerték, hogy mennyire praktikus a használatuk, miközben otthonosságot sugall a fa természetese színe.

Mindent tudunk adni raktárkészletből

Az AC Design felkészülten várja a burkolni vágyókat egy stabil és megbízható és saját raktárkészlettel. Bízunk benne, hogy sikerült egy ötletet adni arra vonatkozóan, hogy hogyan lehet védett, igényes megjelenésű közlekedőt vagy folyosót kialakítani az otthonunkban. A burkolatválasztásban weboldalunk segít, a vásárlás lebonyolításában pedig kollégáink adnak meg minden támogatást. A kiválasztott falicsempék fizetést követően a nagytarcsai ipari parkban található raktárunkban vehető át, vagy igény esetén kedvező áron házhoz is szállítjuk az ország egész területén!

Aktuális raktárkészlet