Ha éppen most újítja fel otthonát, bizonyára ismerősen cseng Önnek a metrócsempe neve. Nem meglepő módon a metrócsempék az underground világából származnak. A metrócsempék történetével foglalkozó cikksorozatunk első részét ide kattintva ismerheti meg.

A metrócsempéket kis méretüknek köszönhetően (tipikusan 10cm x 20cm vagy 30cm) elsősorban falak burkolására alkalmazzuk. Felületüknek köszönhetően tisztításuk meglepően egyszerű – ennek köszönhetően a fürdőszobák és konyhák tökéletes alkotóelemei.

Amennyiben azt fontolgatja, hogy metrócsempével burkolja konyháját, fürdőszobáját vagy otthonának bármely másik helyiségét, olvassa el következő cikkünket, hogy rátalálhasson az Ön igényeihez legjobban illeszkedő metrócsempestílusra.

Fózolt vagy fózolatlan?

A klasszikus, XIX. századi típusú metrócsempe felszíne teljesen sík, így tisztán tartása szinte gyerekjáték. A metrócsempe letisztult egyszerűségével meghatározza az adott helyiség arculatát, bármilyen másik burkolattípus alkalmazása nélkül. A metrócsempe angliai és amerikai aluljárókban való debütálását követően saját útra tért. Kezdeti, teljesen lapos felszínét felváltotta a fózolt, azaz sarkain enyhén lejtős megoldás.

A fózolt csempe egy minden tekintetben kiforrt konstrukció: jobban szórja a fényt, mélységével megtöri az adott falszakasz egyhangúságát.

Döntsön bármelyik verzió mellett, az eredmény ugyanaz: egyszerű, letisztult dizájn, elegáns megjelenés!

 

Matt vagy fényes?

Egy matt és egy fényes felületű metrócsempét kezünkben tartva könnyen azt gondolhatjuk: apró finomság csupán a kettő közti különbség. A két stílus azonban egészen máshogy mutat egy egész falnyi felületen!

A fényes felület a metrócsempének igazán tiszta, szinte polírozott megjelenést kölcsönöz. Ezzel szemben a matt felület egy sokkal rusztikusabb, kifinomult hangulatot árasztanak.

Monokróm vagy színes?

Minél inkább minimalista stílusú a felújítandó helyiség, annál jobban illik a monokróm metrócsempe az elképzelésbe.

Abban az esetben azonban, ha érezhetően szükség lenne némi életre és fényre a konyhában vagy fürdőszobában, mindenképpen ajánljuk, hogy böngéssze végig a több színt is prezentáló csempéink kínálatát.

Aktuális raktárkészlet