Ha hideg van vagy egyszerűen csak nincs lehetősége közvetlen kapcsolatban lennie a természettel, nem kell ellátogatnia egy üvegházba, hogy élvezhesse a kültéri szabadságot. A legújabb divat alapján lehetséges szabadtéri hangulatot teremteni a szobában. Cikkünk arról számol be, hogyan érheti el ezt az atmoszférát házon belül!

  1. Természetes színek

Felejtse el a mély, sötét falfesték és tapéta hangulatát! Gondolkodjon helyette olyan falfelületben, amely jól szórja a fényt és világossá teszi az adott helyiséget. A metrócsempéket például hagyományosan úgy alkották meg, hogy a kevés fényt is megfelelően szórják – ezzel kiküszöbölve az első metróaluljárók rossz fényviszonyait.

Érdemes elrugaszkodni a sík felszínű burkolatok gondolatától is – a természetben ritkán láthatunk teljesen sík felületet. Érdemes nyersebb, rusztikusabb stílusú csempékkel dolgozni, amelyek visszaadják a környezet sokszínűségét.

  1. Természetes hatású burkolatok

Napjaink gyártási technológiája lehetővé tette, hogy bármilyen természetes textúrát a megtévesztésig le tudjunk másolni. Élve ezzel a szabadsággal, használjon fa- és kőhatású burkolatokat otthonában! Nagy előnye ezeknek a csempéknek és járólapoknak, hogy ötvözik a fa és a kő természetes látványát és a porcelán strapabíró jellemvonásait. Ezekről részletesen ide kattintva olvashat. Pár növénnyel kiegészítve ezeket a természetes hatásokat feloldhatja a négy fal jelentette határokat.

  1. A kis szoba sem hátrány!

Ha a felújítandó helyiség sötét vagy túl kicsi benne a hely, ne essen kétségbe! Megfelelő technikával nagyobbá és otthonosabbá teheti a rendelkezésre álló teret. A nagyobb egybefüggő falfelületeket kihasználva használjon nagyméretű csempéket, melyek kevésbé szabdalják a teret. Nagyon kellemes, meghitt atmoszférát lehet teremteni a megfelelő, természetes színekkel, pár növénnyel és némi kreativitással!

Aktuális raktárkészlet