A listello valójában a dekorcsík, egyfajta dekorcsempe elem. Csempesorok között használják mint egyfajta sorkiemelő. Akik kedvelik a mediterrán lakberendezést és alaposabban szemügyre vették a mediterrán burkolatok kiosztását, szinte mindenhol találkozhattak egy díszesebb listello megoldással.

A falicsempék megújuló és modernebb világában szintén jelen vannak olyan díszítőelemek, amelyek a teljes és tökéletes összhatást hivatottak. Fontos leszögeznünk, hogy akár metró csempét, akár más típusú falicsempét választunk – függően attól, hogy milyen magasságig terjed az adott felület burkolása – az utolsó sor felett valamilyen lezárást kell alkalmaznunk. A leggyakoribb, hogy semmi sem kerül a csempékre, de a standard alumínium vagy műanyag élzárók sem igazán illenek egy minőségi burkolathoz. A burkolatgyártók éppen ezért – követve a több száz éves hagyományokat – egyedi záróelemeket és díszcsíkokat készítenek, amik több funkciót is betöltenek azon túl, hogy megkoronázza az összehatást.

Metró csempe záróelemek nélkül
Metró csempe záróelem nélkül
Falicsempe élzásárás díszítőelemmel
Falicsempe záróelem
Szegélyzáró elem fehér metró csempéhez
Záróelem fehér metró csempéhez
Modern falicsempe élzárás
Záróelem csempesor és festett fal találkozásánál

Listello díszítés és Szegélyelemek

A listello elsődleges funkciója a díszítés. Megtörni egy adott felületet, ritmikát vinni az egyes lapok közé. Az AC Design új listelloi egyszínű törtfehérben kaphatók de új színek is érkeznek a közeljövőben. Anyagukban mintásak, ami egy visszafogott díszítési megoldást jelent. Sima falicsempék esetén a klasszikus vagy romantikus hatás eléréséhez tökéletesen elegendőek. Ízlésesek, nem hivalkodóak. Ezért hát azt javasoljuk, hogy bátran alkalmazzuk ezeket a díszítőelemeket legyen szó a konyhánk, a fürdőszobánk, vagy a nyaralónk egy falszakaszának burkolásáról. A kreativitás természetesen itt is részét képezheti a koncepciónak. Miért ne használhatnánk dupla sort. Vagy akár egy listello sor után egy falicsempe sort beiktatva egy újabb listello sort is felhelyezünk.

Listello az AC Designban fehér, anyagában mintás
Listello dekoráció AC Design
Listello az AC Designban többféle profillal
Listello dekoráció AC Design
Listello az AC Designban többféle profillal színes és egyszínű burkolatokhoz
Listello dekoráció AC Design

A burkolandó felületek lezárása nem mai keletű probléma. Olyannyira nem, hogy a klasszikus belsőépítészetben is számtalan erre a célra készített kiegészítő darabot találunk. Az elsődleges funkció a díszítés, mert anélkül félbehagyottság érzésünk lenne. Az új záróelem és szegélyelem kollekciónk mindenkinek segít abban, hogy az otthonában felkerüljön a hab a tortára, méltó lezárást kapjon minden csempe sor. Ezek a záróelemek már teljes felületükön festettek, így semmilyen irányból nem látható az eredi anyag színe. A sarkokhoz sarokelemek kaphatók.

A múltban díszes csempékhez díszes listellot és díszes záróelemeket használtak. Ma a modern falicsempékhez modern listello és élzáró elemeket alkalmazunk. Funkciójuk ugyanaz és ugyanaz az egységes megjelenés lesz a jutalmunk ami garantált elégedettséggel fog minket eltölteni. A listello és záróelem kollekciónk darabjai darabárasak. Egyes típusok most további kedvezménnyel kaphatóak. A kedvező árral a célunk az, hogy minél többen válasszák ezeket a dekorelemeket. Saját raktárunkban átvehetők és azonnal felhasználásra kerülhetnek. Ha pótlásra van szükség ezt szintén aktuális készletből tudjuk pótolni. A termékek erre a linkre kattintva tekinthetők meg.

Aktuális raktárkészlet