Kültéri burkolatokból igen széles választék áll a rendelkezésünkre. Azonban mérlegelnünk kell milyen előnyöket vagy hátrányokat tudunk felsorakoztatni mögéjük. Az AC Design burkolatkereskedés kültéri burkolat választékának egy méltán különleges szegmense a 2 cm vastagságú lapok.

Bemutatkoznak a 2 cm vastag kültéri lapok

A gyártás során ezeknél a nagy méretű, általában 60×60 cm-es változatoknál tökéletesen homogén, zárványmentes állagot tudnak kialakítani természetes alapanyagokból. Ezáltal rendkívüli erősséget, tartósságot és terhelhetőséget értek el.

2 cm vastag lapok kültérre

2 cm vastag lapok kültérre

2 cm vastag lapok kültérre

2 cm vastag lapok kültérre

Lerakási lehetőségek

A lényege ennek a rendkívül kreatív megoldásnak, hogy a burkolatokat ragasztás nélkül helyezzük a talajra, a fűbe, vagy már meglévő betonfelületre. Gyakorlatilag mi magunk, néhány egyszerű lépésben el tudjuk végezni az udvari, vagy kerti burkolat kihelyezését. Ha kerti utat szeretnénk, a grillező, esetleg a medence köré lenne szükség csúszásmentes erős és megbízható lapokra, akkor ez a változat lesz a nyerő. A leggyakoribb felhasználási módja az, amikor kavicságyba fektetjük. A nedvesség, és az esővíz is könnyen távozik a felületről így gyorsan megszárad. A mai burkolattrendekben és a modern kertberendezésben is megjelentek a mobilizálható lapok.

2 cm vastag lapok kültérre

2 cm vastag lapok kültérre

2 cm vastag lapok kültérre

Óriási előnye, hogy bármikor áthelyezhető. Amikor megváltozik a kertünk, vagy más irányba szeretnénk egy járdát, vagy közlekedési útvonalat, akkor egyszerűen felszedjük, majd az új helyen fektetjük le újra. A lapokat akár egy költözés esetén is magunkkal vihetjük. Ha fűbe szeretnénk a lapokból egy alakzatot, vagy egy utat kialakítani például a szaletlinkhez, pergolánkhoz, akkor csak a fűből kell a lap méretet tükrösen kivágnunk. Apró szemcsés kaviccsal szórjuk meg az alapot és már jöhet is a 2 cm-es lapunk. Ezek a lapok annyira erősek, hogy bátran betervezhetjük az autóbeálló burkolataként is. A fagyállósága még a betonnál is jobb, mert kevésbé porózus anyag, idővel sem tudja a víz szétfeszíteni a kapillárisokat.

Gyakori, hogy kerti vagy kültéri burkolási munkáknál a betonozás lehetősége vetődik fel. Érdemes a költségeket is számba venni egy ilyen jellegű munkánál szemben a mobilis változatokkal. A lapok retifikált, azaz élszicsolt felülete lehetőséget biztosít arra, hogy lépcsőlapokként is hasznosítsuk. Külön élvédő nélkül felhasználható, és az utólagos, szakember által elvégzett csiszolás is könnyen, törés nélkül kivitelezhető. Lépcsőlapokhoz a 40×120 cm-es vagy a 45×90 cm-es változatokat ajánljuk.

2 cm vastag lapok kültérre
2 cm vastag lapok kültérre

2 cm vastag lapok kültérre

2 cm vastag lapok kültérre

2 cm vastag lapok kültérre

2 cm vastag lapok kültérre

2 cm vastag lapok kültérre

 

Már cementlap mintával is!

Most pedig essen néhány szó a designról! A masszív tulajdonsághoz látványos esztétikum is társul. A felületeken a legváltozatosabb hatások jelenhetnek meg. Ilyen a plasztikus kőhatás, a betonhatás többféle árnyalatban, valamint a rusztikus fahatás, ami a fa természetes színeit hozza a szabadba. A legújabb trendekben megjelentek a cementlap minták ezen a nagy felületen is, ami játékos mintáikkal igazi különlegességet hoznak akár a teraszra vagy a kertbe. A jellemző színek a homokszín, a bézs, a szürke és a barna árnyalatai, illetve a cementlap mintás változatok esetén ezek variációi.

Az AC Design szentendrei telephelyére ellátogatva több típus is megtekinthető kavicságyba fektetve. A burkolási szezonra már mi is felkészültünk és komoly raktárkészlettel várjuk kedves vásárlóinkat. A Szentendrén megtekintett és megvásárolt lapok Nagytarcsán az Ipari Park területén lévő raktárunkból vehetők át. Érdemes számba venni, hogy a lapok méretéből adódóan nagy a súlyuk. Ebben az esetben javasoljuk a kedvezményes házhoz szállítási szolgáltatásunkat, aminek keretében az ország bármely pontjára elvisszük a megvásárolt terméket. Kérje ajánlatunkat!

2 cm vastag lapok kültérre

Bízunk benne, hogy sikerült felkeltenünk az érdeklődést a mobilis, kreatív lehetőségeket felvonultató tartós 2 cm vastag kerti burkolataink iránt.

Aktuális raktárkészlet