Előző cikkünkben részletesen foglalkoztunk a vintage stílusú és mintás burkolatok kiválasztásának főbb szempontjaival. A következőkben olyan további szempontokról olvashat, amelyek figyelembevétele hozzásegítheti Önt az Ön számára legideálisabb burkolat kiválsztásához.

Monokróm vagy színes?

A vintage dizájn rengeteg monokróm megjelenésű csempét foglal magába, ezek lehetnek egyszerre egyszerűek és letisztultak, de lebilincselően részletes és komplex mintázatúak is. A pillanatnyi trendek szerint minél sokszínűbb egy burkolt falfelület arculata, annál dekoratívabbnak mondható a kivitelezése. Ne feledjük azonban mindig mérlegelni az adott ötlet kontextusát! Egy gyerekszoba vagy zuhanyzó esetén kifejezetten kreatív megoldás lehet többféle szín alkalmazása. Ezzel szemben egy kötött stílusú, kevésbé bohém atmoszférájú borospince vagy kávézó akkor lesz tökéletes, ha az egyszínű, inkább bonyolult mintázatával megnyerő burkolat mellett dönt.

Kicsi vagy nagy?

A csempeméret kiválasztásának nincsenek általános szabályai. Az adott helyiség egyedi tulajdonságai határozzák meg, hogy kis vagy nagy felületű csempét érdemes-e használni. Van azonban egy-két olyan szempont, amelyet érdemes figyelembe venni a választás során. A porcelán alapanyagú csempék és járólapok kisebb, maximum 20×20 cm-es méretben funkcionálnak igazán jól. Különösen igaz ez abban az esetben, ha falon körbefutó dekorációs elemként, vagy a padló díszeként alkalmazná az adott burkolatokat. Nagyobb falfelületek burkolására, mint a teljes fal vagy padló, ajánljuk végigböngészni a 45×45 cm-es kerámialapok kínálatát.

(Az alábbi képen szereplő burkolat az AC Design kínálatának részét képezi – a  képre kattintva megtekintheti a terméket raktárkészletünkben.)

A nagy felület lehetőséget ad arra, hogy olyan autentikus mintázatokat alkalmazzon, amelyek akár barokkos szimbólumrendszert jelenítenek meg, ahol a részletgazdag minta miatt elengedhetetlen a nagy felület.
Gondolja végig, mekkora hely áll rendelkezésére, mérje fel a burkolandó helyiség paramétereit és döntsön ezen szempontok figyelembe vételével!
ahol a részletgazdag minta miatt elengedhetetlen a nagy felület.

Csempespecialitások – ha valami igazán különlegesre vágyik!

A vintage stílus a szín és a dizájn végtelen kombinációját kínálja, ám miért ne vágyna ennél is egyedibb megjelenésre?

 

Ha még nem találkozott velük, a hexagonális burkolatok megismerése teljesen átformálhatja a csempékről alkotott megítélését! Ne riadjon vissza a szokatlan geometriától – használja ki előnyeit és élvezze kortalanul pazar megjelenését!

 

Aktuális raktárkészlet