Összesen 1 találat

Az AC Design több mint 20 éves kereskedői múltjában mindig jelen voltak az antik építőanyagok. Az értékmentés az egyik meghatározó kifejezés, ami hosszú évek óta jellemzi a vállalkozásunkat.
A régi épületek bontásából megmentett különleges darabok, cementlapok, bontott tégla, padlástégla korlátok, ajtók, vagy éppen kerti kutak, padok kerülhettek újra beépítésre, felhasználásra általunk. A letűnt évszázadok és évtizedek míves emlékei kizárólag így őrizhetőek meg, ha nem hagyjuk, hogy a bontási törmelékkel együtt ezek a kincsek is végleg az enyészetté váljanak.

Egy igazi kincs: a bélyeges tégla
A történelmi Magyarország területén a 19. század második felétől kezdve számos téglagyár ontotta a különleges egyedi jelölésű címeres és bélyeges téglákat, általában saját monogramjukat nyomták rá a téglákra. Az Osztrák–Magyar Monarchia idején nagyon sok bélyeges téglát égettek Budapest, Bécs, Pozsony, Győr, Nagyszombat, Pápa környékén, szinte az egész Dunántúlon, Burgenlandban, a Csallóközben és a Duna–Tisza közében. Ezek az egyedi jelölések egyedivé, látványossá és dekoratívvá tették ezeket az egyszerű formákat. Új funkciót azáltal nyernek, hogy a kibontásukat követőn feltárulnak a címerek, logók, monogramok, évszámok és egyéb jelölések.

 

Burkolat

AC 4100101

7.900 Ft 5.900 Ft / m2

57.12 m2 készleten

Aktuális raktárkészlet