Az elmúlt évek egyik legmeghatározóbb trendje a „kültéri elemeket a belterekbe” mottóval foglalható össze. Ennek a divatnak az egyik legmeghatározóbb jellemzője a természetes alapanyagok szobán belüli használatában mutatkozott meg. A vesszőfonatok és a bambusz használata még mindig igazán extrémnek mondható, a lakástulajdonosok körében azonban egyre népszerűbb a fa, mint látványelem alkalmazása.

Aggodalmak a fa padlót illetően

Míg elsőre jó választásnak tűnhet valódi fa lerakása a padlóra, valójában megvannak a korlátai. Fontos észben tartani, hogy mint szerves anyag, több törődést igényel, mint a kő vagy a márvány. Mit tegyen, ha az Ön lakása paramétereinek köszönhetően nem a legalkalmasabb arra, hogy valódi fát használjon? Ismerkedjen meg a fahatású porcelánburkolatok világával!

Elsőre talán furán hangozhat, de a fahatású burkolatok megjelenésüktől számítva nagyon gyorsan az igazi fa komoly alternatívájává váltak. Megjelenésükben megtévesztésig hasonlítanak egymásra, azonban a porcelánburkolat árát tekintve jóval megengedhetőbb, így kiváló választás otthona burkolásakor, amennyiben költséghatékony, jó ár-érték arányú megoldást keresne.

(Az alábbi képen szereplő burkolat az AC Design kínálatának részét képezi – a  képre kattintva megtekintheti a terméket raktárkészletünkben.)

Minőség

Amennyiben megbízható, jó referenciákkal rendelkező forrásból szerzi be fahatású burkolatát, könnyen lehet, hogy a felújítási munkálatok végeztével azt tapasztalja: a valódi fa és a fahatású burkolat ránézésre szinte megkülönböztethetetlen. A színárnyalatok, görcsök és a fa egyéb jellegzetes mintázatai látszólag teljesen véletlenszerűen váltakoznak, ez eredményezi a látványos hasonlóságot. Ezeket a jellemvonásokat ötvözi a porcelánburkolat saját tulajdonságaival: nagy strapabírásával és könnyen tisztítható felületével.

 

Élettartam

Az igazi fa igazán kiváló kiegészítője lehet otthonának, azonban megvannak a maga hibái. A fa természeténél fogva nagyon érzékeny, porózus, ami azt jelenti, hogy nem ideális számára a magas páratartalmú, nedves környezet. A porceláncsempékre ez nem jellemző, sőt a közvetlen napfény hatására sem fakulnak ki – szemben a fával.  Kialakításuknak köszönhetően masszív, tömör szerkezetűek, vízállóság tekintetében pedig nem csak a valódi fát, de a többi burkolattípust, például a kerámiát is túlszárnyalják. (A kerámia- és a porcelánburkolatok közti különbségekről többet olvashat ide kattintva.) Ennek köszönhetően olyan helyiségekben is lehetővé válik a fa megnyugtató látványának élvezete, ahol eddig elképzelhetetlen volt!

 

Aktuális raktárkészlet